Arbeidsrecht en personeel

"ik wens je veel personeel", is een bekende uitdrukking, met een negatieve bijklank.

Om deze situatie te vermijden is het belangrijk dat de zaken rondom het aannemen van personeel, waaronder het opstellen van arbeidscontracten; vaststellen arbeidsvoorwaarden; het voeren van functioneringsgesprekken en al het andere wat met personeelsbeleid te maken heeft, goed geregeld zijn.

Tromp Advocatuur kan u daarbij ondersteunen door adviezen op maat; het opstellen van contracten en reglementen; of namens u de onderhandelingen te voeren. Meestal is een goed advies of een "stevige brief" voldoende, maar als het echt nodig is kan er ook worden geprocedeerd.

neem contact op

Ontslag

Personeelsdossiers op orde? Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) werd een eenvoudiger en snellere ontslagprocedure in het vooruitzicht gesteld. Inmiddels weten wij beter. Bij individuele ontslagzaken is het erg belangrijk het personeelsdossier zeer goed op orde te hebben. Graag bekijken wij met u wat de alternatieven zijn voor herplaatsing; outplacement en vergoeding.

Ondersteuning nodig bij het opstellen van (waarschuwings) brieven? Of wilt u advies over hoe u kunt handelen met betrekking tot een concurrentie- relatie- of een geheimhoudingsbeding? Wij bieden ondersteuning bij de procedures. Of is het wijsheid om een beëindigingsovereenkomst te sluiten? Wij kennen de kansen en risico’s.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Arbeidsovereenkomsten

Problemen met personeel, en kosten voorkomen? Dat begint al bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Waar moet u bijvoorbeeld aan denken: contracten goed opstellen; arbeidsvoorwaarden vakkundig doornemen; bedingen goed formuleren. Wij hebben ruime ervaring in het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden. Ook voor tijdelijke contracten of overeenkomsten van opdracht (ZZP-ers) bent u bij ons aan het goede adres.

Reorganisatie

"Hoe ga ik om met veranderingen in de markt?" Om uw onderneming gezond te houden moet u flexibel zijn. Of dat nu is omdat het economisch tij tegen zit of omdat een professionaliseringsslag essentieel is, maakt niet uit. Veel reorganisaties gaan gepaard met (collectief) ontslag. Het is daarom belangrijk goed voorbereid aan dit traject te beginnen en niets aan het toeval over te laten.

Wij ondersteunen in de voorbereiding, desgewenst met een draaiboek en een bijbehorend tijdschema: adviseren ten aanzien van de ontslagvolgorde; ondersteunen bij het opstellen van een sociaal plan en bij het opstellen van vaststellingsovereenkomsten (VSO). Kortom het hele traject vanaf het moment dat de plannen ontstaan, tot aan het einde kunnen wij u met adviezen en in de uitvoering terzijde staan.

Waarom Tromp Advocatuur?

Helder en praktisch advies

Helder en praktisch advies

Uw partner die ontzorgt

Uw partner die ontzorgt

Uitstekende verslaglegging & borging van afspraken

Uitstekende verslaglegging & borging van afspraken

Bevordert uitvoering van genomen besluiten

Bevordert uitvoering van genomen besluiten

Contact met
Tromp Advocatuur

Laat ons weten waar u tegenaan loopt of vragen over heeft. Wilt u ondersteuning in het hele traject of een oplossing op maat?

Kostenloze kennismaking

Eerste half uur gratis

Vrijblijvende verkenning van uw zaak

Heldere tarieven bij vervolgtrajecten

Jarenlange ervaring, tevreden klanten

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Uw gegevens worden versleuteld verzonden en vertrouwelijk verwerkt.
We komen binnen 1-2 werkdagen op uw bericht terug.